У Молдові очікують дефіциту електроенергії після російських ударів по Україні

У Молдові із 24 жовтня очікується дефіцит електроенергії. Укладені контракти на постачання електрики не зможуть забезпечити все споживання з 7:00 до 23:00 години.

Про це напередодні заявив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спину, повідомляє NewsMaker.

Урядовець закликав усіх економити, але додав, що поки жодних відключень електроенергії не планується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масовані удари по Україні: Буданов вказав на “цікавий момент”

Про проблеми з електропостачанням в Молдові заговорили після того, як Україні довелося зупинити експорт електроенергії через обстріли РФ енергетичних об’єктів.

“Я звертаюся до всіх компаній та бізнесу відключайте декоративне освітлення, рекламу, змінюйте години роботи, використовуйте генератори там, де це можливо. Кожен із вас, так само як він побудував свій бізнес, тепер може зробити свій внесок, щоб ми пройшли цей період”, ‒ наголосив молдовський міністр.

За його словами, уряд вже шукає нових постачальників. Досі близько 30% електроенергії Молдова отримувала з України.

Українців закликають зменшувати споживання електроенергії. Енергетикам зараз особливо потрібна підтримка, щоб мати час для відновлення роботи пошкоджених російськими окупантами енергооб’єктів. Про це повідомила Національна енергетична компанія Укренерго.

Російські окупанти 22 жовтня знову здійснили масовану ракетну атаку на енергетичні об’єкти західних регіонів. У Києві запровадили стабілізаційні вимкнення світла. Господарюючі суб’єкти просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.