“Росіяни не виходять з міста, це ілюзія” – Буданов про те, що насправді відбувається в Херсоні

Російські окупанти лише створюють ілюзію того, що відходять з Херсону.

Насправді загарбники завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони в обласному центрі. Про це заявив керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю “Українській правді”.

“У багатьох аспектах це інформаційна операція і маніпуляція. Наприклад, виводять Промсвязьбанк, інші фінансові структури, які росіяни туди завели. Як виводять вивозять готівку, сервери, окупаційну владу. Переводять саме переводять всіх неходячих, важко поранених вивозять, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити. Проводять цю шалену інформаційну кампанію, що “ми дбаємо про людей” і тому подібне. Тобто створюють ілюзію того, що все пропало. А разом з тим вони навпаки заводять туди нові військові підрозділи та готують вулиці міста до оборони”, сказав Буданов.

За його інформацією, командувач російської армії в Україні генерал Сергій Суровікін може й готує підґрунтя для згладжування реакції російського суспільства на випадок здачі чи втрати Херсону. Водночас поки не можна сказати, що “прямо зараз вони з Херсона тікають”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти спускають воду з Каховського водосховища ЗМІ

“Ні, такого нема”, сказав голова ГУР.

За його словами, росіяни розуміють: якщо наша армія візьме контроль хоча б над Каховською дамбою, то їм треба буде “приймати дуже швидко рішення або дуже-дуже швидко залишати місто”. Інакше російській військові можуть опинитися в подібній ситуації до тієї, в якій навесні опинилися українські підрозділи в Маріуполі на Донеччині, сказав Буданов.

“І от розуміючи це все, вони готують підґрунтя, щоб, якщо буде потрібно, дуже швидко звідти вийти. Проте вони не готуються до виходу зараз, вони готуються до оборони”, підсумував розвідник.

В оперативному командуванні “Південь” раніше заявили, що російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра на Херсонщині, переміщуючи на лівий різні елітні підрозділи й офіцерський склад. На правому березі залишають лише мобілізованих.

Загарбники демонтують обладнання з телецентру й блокують зв’язок, щоб завадити місцевим партизанам передавати інформацію Збройним силам України.