Взимку бої стихнуть: у ГУР розказали, коли закінчиться війна

Війна в Україні може закінчитися до літа наступного року. Збройні сили України поступово рухатимуться вперед, а російські війська намагатимуться утримати все, що змогли захопити.

Перш за все, росіяни найближчим часом робитимуть спроби хоч якось просунутися в Донецькій області, вважає керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, передає “Українська правда”.

“Я роблю свої висновки, спираючись на інформацію, а не просто тому, що мені так хочеться. Жодного зі стратегічних завдань, яке ставила РФ на початку “спеціальної воєнної операції”, росіяни не досягли. Зараз вони втрачають навіть те, що змогли окупувати. Ми повертаємося до середньостатистичного росіянина, який дивиться телевізор, і йому кажуть, що РФ втратила те, те, те, якесь там село. Це катастрофа. Вони обігрують це різними словами: “тактичне перегрупування”, “більш вигідні рубежі”. Але всі все розуміють”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР з’ясували, чи довго триватиме російський терор дронами і ракетами

Буданов також розповів, до чого українцям слід готуватися найближчими місяцями. Терор мирних жителів триватиме, але взимку війна трохи стихне.

“Нічого нового не з’явиться. Поступово будемо рухатися вперед, а вони потроху втрачатимуть. Десь продовжать завдавати удари своїми безпілотниками і меншою кількістю ракет, тому що їх не так багато у РФ лишилося. Весь російський режим суцільний терор, вони інакше не можуть. Взимку будуть проблеми фізико-географічні. Нас чекає більш-менш тепла зима, тому ґрунт буде в’язкий. Уже зараз колісна техніка на полі бою майже не працює, лише гусенична. Це тільки ускладниться із початком суцільних дощів”, зазначив керівник ГУР.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 24 жовтня становлять понад 67 940 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 470 російських загарбників. Знищили також купу російської техніки.