Путін не діє раціонально – у Великій Британії оцінили можливість застосування Росією ядерної зброї

Застосування російським диктатором Володимиром Путіним ядерної зброї є “дуже малоймовірним”.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на конференції консерваторів, повідомляє Evening Standard.

За його словами, Путін отримав дуже чіткий сигнал на зустрічах з керівництвом Індії й Китаю про те, що є прийнятним і неприйнятним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов припустив, чи використає Росія проти України ядерну зброю

Однак, за словами британського міністра, Путін не діє раціонально. Досі його дії були абсолютно ірраціональними від застосування отрути Новачок у британському Солсберрі до широкомасштабного вторгнення в Україну.

А міністр безпеки Британії Том Тугендхат попередив, що до дуже серйозних наслідків призведе навіть застосування малопотужної тактичної ядерної зброї.

“Майже для всіх країн світу ядерна зброя була надзвичайним табу протягом десятиліть, і скасування цього табу було б трагедією для всіх нас”, сказав міністр.

Сполучені штати Америки не бачать, що Росія готується використати ядерну зброю у війні проти України. Водночас у Вашингтоні серйозно сприймають погрози Путіна.

Реакція світу буде “абсолютно радикальною” в разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України. Якщо РФ ризикне застосувати тактичну ядерну зброю, то це не буде як в Хіросімі чи Нагасакі. Тактична зброя не може завдати уражень на великій площі.