Битва за Донбас: Кириленко повідомив останні новини

Цієї ночі росіяни вели обстріли по громадах уздовж лінії фронту від Авдіївки до Сіверська, а також завдали удару по відносному тилу.

На Донецькому напрямку росіяни стріляли по Авдіївській та Очеретинській громадах, повідомив 3 жовтня голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Тelegram.

“В Авдіївці були поодинокі прильоти по старій частині міста, в Очеретинській громаді ударили по Желанному та обстріляли Кам’янку. На Горлівському напрямку найбільше постраждала Часовоярська громада: росіяни поцілили у гуртожиток навчального закладу в Часовому Яру, щонайменше одна людина перебуває під завалами. Триває рятувальна операція. Також гучно було в Одрадівці та на станції Майорськ Світлодарської громади”, ідеться у повідомленні.

На Лисичанському напрямку відбувалися постійні обстріли Сіверська та Серебрянки. Інформацію щодо постраждалих та руйнувань уточнюють. Також вдосвіта росіяни завдали ракетного удару по Краматорську, де влучили у підприємство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ждуни” не дочекаються Гайдай про перехідний період для так званої ЛНР

Упродовж доби російські війська 18 разів обстріляли 11 населених пунктів. Ворожі снаряди забрали життя та травмували цивільних мешканців, серед постраждалих дитина в селі Пречистівка.

Армія РФ атакувала мирне населення з авіації, ракетних систем та артилерії. Знищила та пошкодила 13 цивільних об’єктів, зокрема вісім житлових будинків, храм, промислові виробництва та тваринницьке підприємство.

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам. Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону.

Станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лимана. Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лимана, відійшов до Кремінної, що приблизно за 25 км на схід від Лимана.

2 жовтня повідомили, що українські військові повністю зачистили Лиман Краматорського району Донецької області.

Поразки Росії на Харківщині та в Лимані у поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінили російський інформаційний простір.