На Луганщині затопило тисячі багатоповерхівок – Гайдай про ситуацію в регіоні

Росія зруйнувала понад 11 тис. будинків на Луганщині. Більше 3 тис. із них багатоповерхівки, які зараз затоплюються дощами.

Окупаційна влада звітує про виплату компенсації за зруйноване житло 60 сім’ям, водночас з міст позникали підрядники, які взяли передплату за відбудову, заявив у суботу вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Показова роздача коштів, мабуть, вже завершена. Проте компенсацію видали лише 60 родинам стільки мешкає у одній “хрущовці”. Вони, напевно, раді. Інші десятки тисяч луганський сімей, що залишилися, зраджені окупаційною владою. Втім, у кого були кошти і чиє житло було пошкоджено частково, звернулися до підрядників, які узяли аванси і втекли”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін кидає в Україну ледь підготовлених курсантів військових училищ

У Сіверськодонецьку разом із дощами зникла фірма з Ічкерії, яка мала робити ремонти дахів та вікон у будинках.

“Деякі дахи горе-робітники встигли підготувати до відновлення, тобто зняли залишки покрівлі. Тепер низка багатоповерхівок із останнього до першого поверху затоплена дощами, сезон яких вже місяць як розпочався. Тим часом під “часткову мобілізацію” в Росії достроково підпали курсанти військових училищ, яким вирішили організувати випуск не наступної весни, а у вересні. Останній рік підготовки екстерном. А через місяць на фронт. Та чи надовго”, додав Гайдай.

Він зазначив, що окупанти жаліються на обстріли своїх позицій в районах населених пунктів Золоте-5, Сватове, Кремінна, Врубівка, Рубіжне, Лантратівка, Привілля, Лисичанськ, Кремінна та Сіверськодонецьк.

Російські окупанти не полишають спроб просунутися у Донецькій області. Збройні сили України тримають оборону та відбивають ворожі атаки. Минулої доби, 30 вересня, відбили їх неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара.