Набуло чинності рішення РНБО щодо лісів – що це означає

Набуло чинності рішення РНБО щодо охорони, захисту, використання та відтворення лісів України в особливий період.

Указ щодо цього підписав президент Володимир Зеленський, йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про шокуючі масштаби вирубки лісів – катастрофічні наслідки

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 вересня 2022 року “Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період”, вказано у ньому.

Тепер уряд за пів року має розробити законопроєкти щодо перегляду розміру площ насадження лісу та санітарних рубок, а також посилити адміністративну відповідальність за невиконання законних розпоряджень чи приписів.

Також після закінчення воєнного стану Кабінет міністрів за шість місяців має розробити та затвердити державну цільову програму підвищення пожежної безпеки у сфері лісового господарства включно із лісогосподарськими підприємствами Міноборони.

Потрібно буде опрацювати питання удосконалення системи оподаткування лісів за допомогою Єдиного лісового податку та усунення подвійного оподаткування.

Місцеві органи виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування за три місяці мають розробити та затвердити регіональні програми масштабного заліснення.

У Черкаській області змінили порядок відвідування лісів. Тепер заборона залишається на відвідування лише деяких з них.

Водночас як і раніше до лісів Черкащини заборонено заїжджати будь-яким транспортом, навіть велосипедами. Виняток лише спецтехніка. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.