Ведучий Дьомін про складні стосунки з матір’ю: “Била вузьким ремінцем, шлангом від пральної машини”

Радіо- і телеведучий Слава Дьомін розповів, як мати била його до ран і крові.

Він раніше зізнавався про непрості стосунки з близькою людиною. Але зараз вирішив більше зосередитись на цій темі. Болісними спогадами з дитинства поділився в Instagram.

Дьомін розповів, що протягом 25 років має складні взаємини з близькою людиною. Він не приховує, що часто в дитинстві ставав жертвою домашнього насильства мати била Дьоміна до ран і крові.

“Уперше я пішов з дому у 13 років. Але мене швидко повернули. Мама працювала в управлінні внутрішніх справ, і в дитинстві я її боявся. Били мене за все. І навіть для профілактики. Вузьким ремінцем, шлангом від пральної машини тощо. Били до ран і крoвi. Одного разу мене відправили виносити сміття, а додому не впустили. Для профілактики…” розповів ведучий.

Він припустив, що можливо, такою поведінкою мати проявляла любов, а силою хотіла заробити повагу. Однак Дьомін лише боявся близьку людину, коли був маленьким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 7, 12 і 18 років: хто із зіркових дітей змінив стать або намагався зробити це

“До того часу, доки не став самостійним. Мені вже 38, а моя мама досі аб’юзер. Ті батьки, які застосовують силу до своєї дитини слабкі. Адже тільки слабка людина підніме руку на того, хто не може дати здачі. А чому б не поговорити? Як зі своїм другом. Тому що не вистачає мудрості. Не розуміє? Так може ти погано пояснила/пояснив?” наголосив ведучий.

Дьомін додав, що цей допис не для того, щоб його пожаліли. Він опублікував зізнання для того, щоб достукатися до батьків, які так само поводяться зі своїми дітьми, як колись його мати.

“Цей допис не для того, щоб вам пожалітися. А для того, щоб деякі батьки зрозуміли, що є ще шанс налагодити зі своєю дитиною стосунки. Незалежно від віку. Адже ваша донька/син вас дуже любить. Не вбивайте власноруч цю любов. Будьте найкращим другом. І тоді в нашому житті буде менше злих, закомплексованих людей, яким в дитинстві не додали батьківську любов і дружбу. Немає поганих дітей. Є погані батьки”, наголосив ведучий.

Фізичні покарання дітей дорослими мають негативний вплив на психічний стан малечі та її поведінкові реакції в майбутньому. Про це свідчить новий метааналіз, який охопив 68 досліджень на тему стусанів як методу виховання.