“На полі бою нічого не зміниться” – Подоляк прокоментував так звані референдуми на окупованих територіях

Якщо Росія найближчими днями оголосить про приєднання окупованих територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України, на полі бою нічого не зміниться.

У цьому в інтерв’ю AP запевнив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. Він наголосив, що Україна сповнена рішучості повернути всі тимчасово окуповані Росією території попри проведені там псевдореферендуми та погрози російського військово-політичного керівництва застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усіх “спостерігачів”-іноземців чекає кримінал Офіс президента

“Ми звільнимо нашу територію військовим шляхом. І наші дії залежать не стільки від того, що думає чи чого хоче Російська Федерація, скільки від військового потенціалу, який має Україна”, зазначив Подоляк.

Він наголосив, що Україні життєво необхідно повернути всі захоплені РФ землі.

“Інакше Росія відчує, що має право шантажувати світ, підвищувати ставки, ескалувати конфлікт, і вважатиме себе переможцем у жорстокій війні проти Європи. Тому для забезпечення стабільності у Європі потрібно повністю звільнити українську територію”, наголосив Подоляк.

Депутати російської Держдуми отримали на п’ятницю, 30 вересня, запрошення до Кремля.

Там має відбутися “важливий захід” за участі президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомило російське видання “РИА Новости”.

Пізніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков розповів, що там відбудеться “церемонія підписання документів про вступ до складу Росії нових територій”.