“Монархія не виживе, якщо не поважатиме поглядів інших людей”

Я не такий дурний, як усі думають. Я розумію, що суверен це особлива роль. Тому припущення, ніби поводитимуся так безвідповідально, як раніше, нісенітниця.

Протягом усього свого життя Її Величність королева, моя улюблена мати, була натхненням і прикладом для мене та всієї сім’ї. Ми в найщирішому боргу перед найкращою матір’ю, яку може мати будь-яка сім’я: за її любов, прихильність, наставництво, розуміння та приклад.

Королева Єлизавета прожила хороше життя. Обіцянка долі дотримана, і та оплакує її смерть. Сьогодні я повторюю всім її обіцянку довічного служіння.

Така незвичайна річ, як монархія, не виживе, якщо не поважатиме поглядів інших людей. Зрештою, якщо люди захочуть, то й монархії не буде.

Нарешті ми почали усвідомлювати, що повинні повернути природу в центр усього, що робимо. Зокрема, поставити її в центр нашої економіки. До того як цю природу витіснили на периферію, ми її експлуатували, викопували й вирубували все, наче завтра не буде.

Що більше ми розмиваємо природний світ, то більше знищуємо біорізноманіття і то більше наражаємося на небезпеки. ГРВІ, ебола, Covid-19 це катастрофи, що змушують замислитися. А це означає, що скоро з’явиться якийсь справжній поштовх для розв’язання всіх питань, що були відсунуті вбік, бо ми всі казали: “О, це не має значення”.

До планети треба ставитися, як до пацієнта. Жоден лікар, який себе поважає, не допустить, щоб хвороба дійшла до такої стадії, коли треба робити хірургічне втручання.

Моя проблема полягає в тому, що вважаю: надто багато речей в житті потрібно робити або за них боротися.

Тенденція така, що скоро ми станемо частково людьми, а частково машинами. Мені це не подобається. Іти так далеко божевілля. Що більше штучного інтелекту й робототехніки запроваджується, то більше люди потребують традиційних ремесел, речей, які можуть творити лише люди, а не машини.

Роблю все, щоб вберегти Землю. Розумію, що почав надто пізно.

Мені не дуже добре вдається бути мавпою-виконавцем. Я досить закрита людина і не готовий виступати саме тоді, коли всі хочуть, щоб я виступав.

Купи один раз. Але купи добре.

Ненавиджу викидати речі.

До планети треба ставитися, як до пацієнта

Приємно, що люди вважають мене стильним. Мене справді цікавлять деталі, колір речей, поєднання кольорів.

Старість це коли змінюється форма тіла і вже не так легко вписатися в улюблений одяг. Але я все ще поміщаюсь у нього.

Молодим порівнював себе з годинником, який стоїть: я правий лише двічі на 24 години.

Не любив школи. Та це лише тому, що вдома я щасливіший, ніж деінде.

Протягом останніх 70 років ми бачили, як наше суспільство стало одним із багатьох культур і багатьох конфесій. Інституції держави змінювалися по черзі, але наша нація успішно проходила всі виклики завдяки талантам, традиціям і досягненням, якими я так невимовно пишаюся. Ми процвітали і процвітали. Тому наші цінності повинні залишатися незмінними.

Купи один раз. Але купи добре

Я з тих людей, на яких не діють тілесні покарання.

Уперше я випив алкоголь у 14 років. Вирушив на острів Льюїс на вітрильнику “Пінта” з однокласниками. У бухті на острові ми пішли у паб, де я замовив вишневий лікер це був перший алкогольний напій, який я згадав. Як на зло, у тому пабі був репортер, який сфотографував, як я “п’ю”, а потім опублікував ці знімки. Для мене це був кінець світу.

Якщо я “не так” вихований це невдача батьків. Але я поводитимуся так до кінця життя.

Буває враження, що архітектори зводять будинки для схвалення колег, а не для людей, які в них житимуть.

Трапляється, люди невпевнені, що є правильним, а що ні, та стурбовані, що за свої вподобання можуть здаватися старомодними. Це ще гірше, ніж коли християни сперечаються про доктрини, які можуть завдати непотрібних страждань багатьом іншим людям.

Якщо я “не так” вихований це невдача батьків

Якщо хочеш загартувати характер їдь в Австралію.

Ми солідарні з усіма, хто чинить опір жорстокій агресії Росії. Це атака на демократію, на відкрите суспільство, на саму свободу.

Авжеж, моє життя зміниться, коли візьмуся за свої нові обов’язки. Я більше не зможу приділяти стільки часу й енергії благодійним організаціям і проблемам, які мене так сильно хвилюють. Але я знаю, що ця важлива робота залишиться в надійних руках інших.

Щоденник укладено за матеріалами BBC, CNN, GQ, ET, Daily Mail, Tatler, The Times, The Sydney Morning Herald

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу “Країна”, оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”