Відправлені на підсилення російські танки до Лиману не доїхали – Гайдай

Днями до Лиману Донецької області Росія відправила сім своїх танків, два з яких потрапили у ДТП під час слідування.

Належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі не пройшли, заявив у четвер вранці голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Відправлені на підсилення російські танки до Лиману не доїхали. У віддалених районах РФ тим часом забирають все чоловіче населення, незважаючи на відсутність досвіду проходження військової служби в минулому та бойового досвіду. До чого це призводить знають у Лимані, де росіяни чекали на підкріплення, аби не дати Збройним силам України прорватися на Луганщину”, ідеться в повідомленні.

До навчального центру на території Ростовської області прибуло близько 400 призовників. Їхня підготовка триватиме до 30 вересня. Новоприбулий особовий склад повинен за власний кошт придбати зимову форму одягу та засоби захисту.

Тим часом уряд так званої ЛНР планує відновити лише 800 будинків у тимчасово захопленому регіоні. Це менше, ніж в одному Сіверськодонецьку. Не кажучи вже про Маріуполь. Відбудова часткова, так само, як і мобілізація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW анонсували неминучий колапс РФ під Лиманом

“Що саме будуть робити у цих 800 будинках, не зазначають. Але влада окупантів повідомляє, що у “республіках Донбасу” за координації мінбуду РФ ремонтно-відновлювальні роботи планується виконати на понад 500 тисяч квадратних метрах об’єктів житлового будівництва. Тобто, це 10-15 тисяч квартир на дві області Донецьку та Луганську. Напевно, “годувати всю Україну” без допомоги РФ було набагато легше, ніж задовольнити населення області у елементарних побутових потребах за підтримки Росії”, додав Гайдай.

Із різного виду озброєння росіяни вели обстріли наступних населених пунктів області:

на Краматорському напрямку: Новоселівка, Старий Караван, Щурове, Закітне, Діброва, Озерне, Верхньокам’янське, Слов’янськ;

на Бахмутському напрямку: Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Торецьк, Опитне, Іванівське, Яковлівка, Білогорівка, Веселе, Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Андріївка, Майорськ, Юр’ївка, Роздолівка.

Російський диктатор Володимир Путін продовжує кидати щойно мобілізованих росіян на посилення залишків різних підрозділів армії Росії. Зокрема найелітніших, які Збройні сили України розгромили на Харківщині й на інших ділянках фронту. Так звані новобранці прибули на посилення підрозділів 1-го танкового полку, 2-ї мотострілецької дивізії та 1-ї гвардійської танкової армії без жодної підготовки.

Тим часом авіація Сил оборони України протягом доби завдала 16 ударів. Підтверджено ураження трьох опорних пунктів, десяти місць скупчення озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи ППО на різних напрямках збили чотири БПЛА та чотири керовані авіаційні ракети Х-59.