“Змінюють майбутнє світу”: два міністри й математик з України в рейтингу Time

Щороку американський журнал Time публікує рейтинг Time100 Next 100 людей, які “змінюють майбутнє світу”.

Цьогоріч до рейтингу увійшли міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Також українська математик Марина В’язовська.

Федоров увійшов у список “Новаторів”, його відзначили за внесок у впроваджені нових технологій у країні. Кубраков увійшов до списку “Лідерів”.

Федоров став міністром у серпні 2019 року. До цього він керував digital-напрямком передвиборчого штабу президента Володимира Зеленського. Кубраков після парламентських виборів 2019 року став нардепом від партії “Слуга народу”. Згодом обійняв крісло голови Укравтодору. У травні 2021 року став міністром інфраструктури.

В’язовська отримала найпрестижнішу математичну нагороду медаль Філдса, яку вручають раз на чотири роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва висунули кандидатом на Нобелівську премію миру

“Докази В’язівської тісно пов’язані з кодами виправлення помилок, які використовуються у стільникових телефонах, космічних кораблях та Інтернеті, і одного разу вони можуть встановити чіткіші зв’язки в багатьох формах зв’язку”, йдеться в журналі Time.

Загалом до списку Time100 Next 2022 року увійшли музиканти, медики, урядовці, лідери рухів, а також відомі викривачі корупції та топменеджер компаній. Усіх відібрали журналістами Time на основі репортажів.

Time визначив переможців рейтингу за п’ятьма категоріями: “Митці”, “Феномени”, “Новатори”, “Лідери”, “Адвокати”.

26 вересня головнокомандувача Збройними силами України Валерій Залужний з’явився на обкладинці Time. Він дав інтерв’ю американському журналу. Time видав статтю під назвою “Всередині українського контрудару, який переломив хід війни”.

26 вересня у Брюсселі представили номінантів на премію ім. Сахарова у 2022 році. У списку Україна фігурує у трьох номінаціях. Усі фракції Європарламенту, які висунули Україну на премію, відзначили мужність українського народу та його відважне протистояння російській навали.