Полювання на “Тигра”, коли ЗСУ буде у Криму та втеча від “референдумів”: як минула 217-та доба повномасштабного вторгнення (Відео)

217 день повномасштабної війни

Повномасштабна війна росії проти України

Від окупантів визволено селище Новоселівка, що на Донеччині

Ніяких “референдумів” у російському розумінні не існує. На Банковій закликали не вживати термін, який передбачає добровільне і легітимне волевиявлення. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив – насправді існує лише окупація, російські танки та активні бойові дії. І автоматники, які ходять по квартирах, і під прицілом змушують казати “так”. Про відсутність навіть натяків на голосування говорять і самі евакуйовані, яким пощастило врятуватися з тимчасово окупованих територій.

“Нікого не цікавить твоя думка. Ти просто повинен поставити цю галочку. Можливо, її навіть поставлять за тебе. Без паспорта. Це дуже важко, особливо важко людям, які у приватному секторі. Тому, що там займається ця комісія, обрана із людей, які проживають на цій ділянці – вони знають хто, де живе, свої ж самі ходять і беруть участь у голосуванні”, – розповіла переселенка з Бердянська Лілія Тимченко.

Переселенка х Верхнього Рогачика зауважила Альона Сурган зауважила: “Ну це просто так на папірі вони красиво намалювали, але насправді люди не голосували, насправді явка не була така масова. І дуже проти цього “референдуму”, і ніхто не хоче приєднуватися до росії. Ніхто. Просто з натиском цим. Люди бояться, бояться. Усього бояться”.

“Я бачила, як сиділи ці члени комісії в машинах, самі заповнювали бюлетені, це було на моїх очах. І так само вони це робили на своїх виборчих дільницях. Тому, що я знаю своїх родичів, своїх знайомих – ніхто не голосував. Ніхто за ту росію не збирався голосувати, ми Україна і будемо Україною”, – наголосила переселенка із Запорізької області Людмила Порич.

“Референдумів” не буде, а буде суд і Гаага. А ще має бути швидка реакція на випередження. Адже лише так можна зупинити ворога. Про це каже Володимир Зеленський. Президент закликає не повторювати торішню помилку, коли Україна прохала західних партнерів про санкції щодо росії ще до початку повномасштабного вторгнення. Адже нині у кремлі не лише хочуть анексувати дедалі більше української землі. А й погрожують ядерними ударами та блокуванням зернових коридорів.

“Руйнівні наслідки мають наставати для росії вже. Вже за сам факт таких погроз, уже за сам факт такої риторики. Лише превентивні дії можуть показати, що світ нічого не “проковтне”, і що агресору доведеться заплатити за все це болісну ціну. Робити це зараз, діяти превентивно означає не допускати катастрофічної шкоди. Реагувати ж, коли російські удари вже стануться, – це і отримати шкоду, і опинитися на новому рівні ескалації”, – зауважив президент України Володимир Зеленський.

кремль загострює ситуацію і терміново мобілізує своє населення – саме тому, що розуміє власну безвихідь. Про це каже екскомандувач сил США у Європі генерал Бен Годжес. І знову повторює свій попередній прогноз: ЗСУ мають потенціал контрнаступати, і не лише вийдуть на кордони станом на початок великої війни з росією, а й увійдуть на територію українського Криму.

“Я сподіваюся, що ми побачимо подальший тиск із боку російських військ. Це не буде щодня зайняте (росіянами) місто, це просто неможливо. Але я все ж таки сподіваюся, що до кінця цього року українські сили відтіснять російські війська на позиції 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть у Криму”, – повідомив Бен Годжес.

Крим у плані, а за розкладом триває рух на сході. Від окупантів визволено селище Новоселівка, що на Донеччині. Наші бійці показують і захоплену у росіян трофейну техніку, і піднятий синьо-жовтий стяг. А ворогам – лише смерть. І вона вже поставила позначку в чорному нотатнику навпроти цифри “58 тисяч”. За минулу добу знищено ще 4 сотні окупантів, також ще 6 російських танків, 8 бойових броньованих машин, 3 артилерійські системи та 12 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще одну крилату ракету, 12 безпілотників та 1 ворожий літак. А в паузах між боями – бійці на передовій передають своє вітання відкритому “Макдональдсу”. А ще наші армійці точно не забувають забрати до хазяйства впольовану техніку. Адже навіть російський “Тигр” не проти поласувати своїми колишніми власниками.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Україна захопила російської військової техніки більше, ніж отримала від партнерів – вражаючі цифри

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.