Злата Дзюнька представить Україну на дитячому Євробаченні

Співачка 13-річна Злата Дзюнька з містечка Рава-Руська Львівської області представить Україну на пісенному конкурсі дитяче Євробачення 2022. З піснею “Незламна” 18 вересня перемогла в національному відборі за результатами голосування журі та телеглядачів.

Злата Дзюнька навчається в дев’ятому класі загальноосвітньої школи. Була учасницею та лауреаткою конкурсів і фестивалів, зокрема в Чехії, Польщі, Литві. Композицію “Незламна” написала разом із викладачкою вокалу, співачкою 35-річною Ілларією з Києва. Злата піває про незламну волю, силу від болю і горя та подолання ворога. Запитує Бога, чому юне покоління гине у війні, скільки ще триватимуть бойові дії та хто загоїть рани всіх невинних людей. “Стій, тримай свій стрій, забудь про втому. Вір, борись, дивись у невідоме. Знай, цей бій приймаєш у себе вдома. Правда з тобою жива і твоя земля не скориться нікому”, йдеться в тексті.

 Віддала свій голос актуальній музиці. Це композиція про Україну, яка сьогодні на часі й має звучати у світі, каже голова журі, співачка Христина Соловій, 29 років. Головне, що у творі є сильна емоція та правильний, актуальний посил. Це те, що потрібно на будь-якому Євробаченні дорослому чи дитячому. Усе ж таки це конкурс пісні, а не вокалістів чи шикарних номерів.

 Злата чудова дівчинка й ніжна, пристрасна, професійна, класна співачка. Впевнена, що вона гідно представить нашу країну. Її пісня про Україну й перемогу. Нехай усе так і буде, як у її композиції незламна, жива, сильна Україна, яка чекає своєї перемоги, говорить член журі, співачка Анжеліка Рудницька, 52 роки.

Цьогорічне дитяче Євробачення відбудеться 11 грудня в Єревані, Вірменія. Участь підтвердили 17 країн.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”