Домашній кетчуп­­ готують зі слив

 Щороку на зиму закриваю кетчуп, бо діти люблять. Кажуть, смачніший від магазинного, розповідає 72-річна Галина Прут з Івано-Франківська.

Крупно нарізує 5 кг томатів. Перекладає в каструлю та варить протягом 20 хв. на малому вогні. Вливає дві склянки води. Додає 1 кг крупно нарізаної цибулі. Готує овочі на малому вогні 90 хв.

Знімає каструлю з вогню. Додає 250 г цукру, 2 ст. л. солі, по 1 ч. л. меленої кориці, перцю, паприки, гвоздики. Подрібнює овочі блендером до однорідності. Ставить кетчуп на маленький вогонь і варить 2 год. до загустіння. Додає 50 мл оцту та розливає кетчуп у стерилізовані банки. Закриває кришками.

 Також смачний кетчуп зі слив, продовжує Галина Прут.

Обливає окропом 600 г томатів та знімає шкірку. Крупно нарізує та перекладає в каструлю. Варить на малому вогні 3040 хв. Подрібнює блендером цибулину та 250 г слив, очищених від кісток. Варить 5 хв. Додає лавровий лист, по 1 ч. л. солі та оцту, 1/2 ч. л. цукру, по дві бруньки гвоздики та чорного перцю. Варить соус 10 хв. Пропускає через марлю чи друш­ляк. Розливає по банках і закриває кришками.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”