Роботодавцям платитимуть компенсацію

Роботодавцям за працевлаштування вразливих верств населення виділятимуть компенсацію на сплату єдиного соціального внеску чи частини зарплати. Кошти перераховуватиме Фонд з безробіття. Закон про це ухвалили 21 вересня.

Таким чином влада хоче стимулювати керівників компаній влаштовувати молодих фахівців на перше робоче місце, брати на роботу учасників бойових дій, одиноких батьків, батьків дітей з інвалідністю, людей, які досягають пенсійного віку, мають інвалідність, довгострокових безробітних та інших вразливих категорій громадян.

 Для безробітних підбиратимуть роботу, зважаючи на транспортні доступності, розмір заробітної плати залежно від тривалості безробіття, каже юрист Олег Бевзь. Роботодавцю, який працевлаштовує людину з центру зайнятості, компенсуватимуть 50 відсотків мінімальної заробітної плати цієї особи за місяць. Платитимуть пів року, за умови збереження гарантій зайнятості особи хоча б протягом року. Також для безробітних є ще одна новина. Змінюються умови, тривалість і розміри виплати їхньої допомоги, зокрема посилили страхові принципи. Що більший страховий стаж, то більший розмір допомоги.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”