Україна захопила російської військової техніки більше, ніж отримала від партнерів – вражаючі цифри

Захоплений рідкісний "Тайфун-К"

Повномасштабна війна росії проти України

рашистів варто подякувати (ні) за справжній ленд-ліз

Україна захопила більше ворожої техніки, ніж їй надали партнери.

Порівняльний аналіз провів український Forbes, посилаючись на дані проєкту Oryx, що веде підрахунки захопленої та знищеної російської техніки.

Зокрема, у виданні відзначили, що внаслідок жестів “доброї волі” росіяни випередили США, Польщу і Британію за кількістю переданої Збройним силам військової техніки.

За підрахунками аналітиків, від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ отримали як трофеї майже 400 танків, 700 одиниць бронетехніки та 170 артилерійських систем. Це більше, ніж до Україні поставили найбільші країни-партнери.

Військової техніки та зброї рашистів на суму понад $400 млн українські захисники захопили лише під час нещодавнього контрнаступу на Харківщині.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Водночас, очевидно, що не всі трофеї потрапили в об’єктиви камер, і реальна цифра захопленої ворожої техніки, ймовірно, навіть ще більша.

Втім, варто враховувати, що трофейні екземпляри часто-густо є застарілими. Але ця техніка все одно дуже допомагає на фронті. Хоча й зрозуміло, що ті ж, до прикладу, американські ракетні установки HIMARS та M270, яких ЗСУ мають лише пару десятків, є незрівнянно важливішими за будь-яку захоплену бронетехніку московитів.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії, якщо говорити суто кількісно, Україна отримала від партнерів або як трофей приблизно 2300 одиниць бронетехніки – стільки ж, скільки було у строю 23 лютого.

Сьогодні стало відомо, що Україна отримає від США одразу 18 додаткових ракетних систем HIMARS.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.