РФ планує мобілізувати близько 10 тис. маріупольців на війну проти України

Російські окупанти планують залучити до війни проти України близько 10 тис. мешканців тимчасово захопленого Маріуполя.

Про це на брифінгу в Медіацентрі “Україна Укрінформ” повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко. Із захопленого загарбниками Маріуполя примусово можуть потрапити до війська РФ і потім на фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь сколихнули вибухи та стрілянина

“Там (у захопленому ворогом Маріуполі. Gazeta.ua) може потрапити до лав так званого війська Російської Федерації або так званої ДНР, то це понад 10 тисяч чоловіків, які сьогодні в небезпеці”, сказав мер.

За його інформацією, виїхати зараз з Маріуполя складно і щодня з міста виїжджає дедалі менше мешканців.

“Ми бачимо за статистикою, якщо ще тиждень тому виїжджали в Україну десь 80120 людей на добу, то за минулу добу виїхали з Маріуполя вісім людей. Це свідчить про те, що Маріуполь закривають”, сказав Бойченко.

За його словами, люди, які залишаються безпосередньо в Маріуполі, потрапляють у небезпеку, тому що загарбники нікого не жалітимуть.

“Вони сьогодні не жаліють своїх, як вони жалітимуть людей, яких вони вбивали з початку цієї війни. Вони ж зупинилися на порозі міста й потім почали артилерією та авіацією нищити місто. Вони направлять цих людей на мобілізацію, а потім на фронт, і використовуватимуть їх як м’ясо. На жаль, це так уже відбувається”, наголосив мер міста.

Бойченко закликав усіх за можливості евакуюватися з міста.

“Можливість (уникнути ворожої мобілізації. Gazeta.ua) така є треба виїжджати з Маріуполя!” підкреслив Бойченко.

Заступника міністра оборони РФ Дмитра Булгакова, який відповідав за тил військ, звільнили.

Замість нього призначили генерал-полковника Михайла Мізінцева, який стоїть за знищенням Маріуполя. Має славу “улюбленця Путіна”. Про нове призначення повідомило пропагандистське видання “РИА Новости”.