Живуть у бараках, командування погрожує перестати годувати – мобілізовані росіяни скаржаться на умови

Мобілізовані росіян скаржаться на погані умови утримання.

Вони змушені спати на дерев’яних нарах чи просто на підлозі. Їхнє керівництво у відповідь на скарги погрожує зробити ще гіршими, повідомляє “Главком”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Могилізація” у Росії йде повним ходом: розвідка дізналася “цікаві” подробиці

“Після вчорашнього відео нас попередили, що умови будуть ще гіршими. З сьогоднішнього дня уже скоротили походи в туалет, ні води, ні їжі взагалі давати не будуть”, каже росіянин, який опублікував відео.

Деякі казарми нашвидкуруч будують з дерев’яних панелей. Встановлюють дерев’яні нари на декілька ярусів та тримають там велику кількість людей.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з’ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві й Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Найбільше людей на вулиці вийшли в Дагестані. Президент Володимир Зеленський не перестає закликати росіян протестувати проти “злочинного призову”.