“Активно працюємо” – у Зеленського розповіли про обмін полоненими “всіх на всіх”

У полоні нині перебуває кілька тисяч військових як з російського, так і з українського боку.

Українська влада працює над тим, щоб всі захисники повернулися з полону додому. Про це в інтерв’ю DW розповів радник глави ОПУ Михайло Подоляк.

Втім, точну цифру полонених він не називає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП пояснили, чому звільнені командири не можуть повернутися з Туреччини

“Сьогодні є формула, яку пропонує пан генеральний секретар ООН пан Гутерреш. Це концепція “всіх на всіх”. У рамках цієї концепції активно працюємо. Ми вітаємо цю концепцію. Ми розуміємо, що Росія не дуже хоче йти на обмін “всіх на всіх”. Бо Росія це не про гуманістичну цивілізацію. Вони не хочуть своїх пацанів забирати, бо вважають, що вони ніщо. Для нас кожна людина це особистість, а для Росії – це номер 21, номер 35, номер 77″, зазначив Подоляк.

За його словами, обмінювати полонених важко, але українська влада над цим працює. В тому числі над формулою “всіх на всіх”.

У Росії запровадили мобілізацію та частково закрили кордони. Відтепер російські громадяни повністю відчувають війну на собі. Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в Twitter.

Те, що окупаційна влада Херсонщини заговорила про створення добровольчих батальйонів, свідчить, що у військовому плані в росіян все зовсім погано. Досі про мобілізацію окупаційна влада не говорила. Про це у Facebbok пише перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.