РФ перекидає війська до Запорізької області: свіжа карта боїв від аналітиків ISW

Росіяни обстріляли захід Донецької області й схід Запорізької. Також перекинули додаткові сили на лінію фронту в Запорізькій області їх помітили через окуповані населені пункти Донецької області.

Ідеться про підрозділ російської 42-ї мотострілецької дивізії. Кілька бронетранспортерів 35-ї та 74-ї мотострілецьких бригад проїхали через Розівку Запорізької області, імовірно, до позицій уздовж лінії фронту. Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW) на 22 вересня.

Аналітики також надали карти, згідно з якими операції біля Лиману Донецької області тривають. В ISW зазначили, що не можуть підтвердити або спростувати заяви росіян про те, що бої точаться в районі Лиману та Ямполя на південний схід.

Лінія фронту на низці ділянок розміщується вздовж річки Оскіл, а окупанти намагаються атакувати щойно відвойовані українські позиції вздовж правого берега річки. Це підтверджує російський обстріл під Куп’янськом, який нещодавно деокупували українські військові, зазначили аналітики ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилерія, танки й міномети: росіяни масовано вдарили по містах і селах

У Донецькій області росіяни продовжують наземні атаки на східну околицю Бахмуту й Авдіївку. Також стріляють уздовж всієї лінії фронту на Донеччині. Водночас окупанти ціляться в критично важливу інфраструктуру і вчергове обстріляли Слов’янську ТЕЦ.

У Херсонській області українські сили проводять кампанію оперативного блокування росіян. Збройні сили України завдають ударів по техніці, матеріально-технічному забезпеченню, транспорту й засобах управління ворога на півдні України, а саме в Херсоні, Новій Каховці, Бериславському районі.

Українські бійці знищили російські безпілотники під час ведення повітряної розвідки Костирки й Новодмитрівки Херсонської області на східному березі річки Інгулець уздовж траси Т2207. Посилення повітряної розвідки росіян у цих районах може свідчити про те, що ворог перемістив сили із цього сектора фронту.

Загальні бойові втрати росіян на ранок 22 вересня становлять орієнтовно 55 510 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 400 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському й Донецькому напрямках. Дані уточнюють.