Путін іде на значний ризик – у британській розвідці прокоментували мобілізацію в РФ

Оголошення часткової мобілізації в Росії фактично є визнанням того, що РФ вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні.

Про це, посилаючись на дані розвідки, заявило міноборони Великої Британії у Twitter.

Британська розвідка констатує, що в РФ хочуть мобілізувати 300 тис. військовослужбовців резерву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Росії британський аналітик назвав ризики для Путіна

“Росія, імовірно, боротиметься з матеріально-технічними й адміністративними проблемами, пов’язаними навіть зі збиранням 300 тисяч осіб. Імовірно, президент Володимир Путін спробує протистояти новим формуванням з багатьма із цих військ, які навряд чи будуть боєздатними кілька місяців”, ідеться в повідомленні.

У британській розвідці також зазначають, що навіть ця обмежена мобілізація, найімовірніше, не буде популярною серед частини російського населення.

“Путін іде на значний політичний ризик у надії створити таку необхідну бойову міць”, ідеться в повідомленні.

21 вересня диктатор Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у всій Росії. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали. Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності й бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Так звані референдуми на окупованих територіях України й часткова мобілізація у Російській Федерації є ознаками слабкості й провалу Росії. Сполучені Штати Америки не визнаватимуть ці “референдуми” законними. Таку заяву зробила посол США в Україні Бріджит Брінк у Twitter 21 вересня.