Україна повернула 215 військових: п’ятеро – у Туреччині під гарантіями захисту

У рамках обміну полоненими між Україною та Росією було повернуто 215 наших військових.

Зокрема, 108 бійців “Азову”. Про це повідомив глави Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону.

“Це найпотужніший результат, який ми досягли з початку повномасштабного вторгнення РФ”, – зазначив посадовець.

Він уточнив, що повернули дуже багато відомих українських захисників: Дениса “Редіса” Прокопенка, Сергій “Волину” Волинського, Святослава “Калину” Паламара, Євгенія Бову, Дениса Шлегу, Катерину Поліщук, Мар’яну Момонову та інших.

Серед звільнених військовослужбовці: Нацгвардії, Збройних Сил України, Військово-Морських Сил України, тероборони, Державної прикордонної служби Нацполіції, Служби безпеки, Держмитслужби, Державної спеціальної слцжби транспорту, а також двоє цивільних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командира полку “Азов” Дениса Прокопенка та його побратима “Калину” звільнили з полону

“Згідно з домовленостями, досягнутими із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, п’ятеро наших командирів у Туреччині під його гарантіями захисту та безпеки”, – зазначив глава ОП.

Окрім цього, посадовець підтвердив повернення з російського полону 10 іноземних бійців.

Виконуючий обов’язки голови СБУ Василь Малюк розповів, що Україна передала Росії колишнього нардепа та одного з лідерів “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука у рамках обміну полоненими.

“Медведчук – це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ”, – сказав він.

21 вересня Україна та Росія провели черговий обмін полоненими.

Українська сторона повернула з полону захисників Маріуполя, зокрема, бійців “Азова”. Обмін відбувся у Чернігівській області.