“Ми памʼятаємо про всіх наших людей – у цьому сенс України” – Зеленський про визволення “азовців”

Повернення "азовців" із полону

Повномасштабна війна росії проти України

Це перемога для суспільства, а особливо – для 215 родин, які дочекалися рідних

Президент Володимир Зеленський звернувся до українського народу після завершення процедури обміну – визволення з російського полону захисників “Азовсталі” та Маріуполя.

“Герой України Євгеній Бова. Герой України Лев Пашко. Герой України Денис Прокопенко. Дмитро Козацький – знаменитий Орест, фотограф з “Азовсталі”. Микола Кущ і Костянтин Нікітенко. Катерина Поліщук (“Пташка”), Марʼяна Мамонова, Валентина Зубко, Яна Шумовецька, Зоряна Репецька, Анастасія Черненька. Загалом 215 героїв”, – повідомив глава держави.

“Щойно завершився обмін. Ми повертаємо додому наших людей. Це однозначно перемога для нашої держави, для всього нашого суспільства. А головне – для 215 родин, які зможуть побачити своїх близьких у безпеці”, – наголосив він.

“Ми памʼятаємо про всіх наших людей і намагаємось врятувати кожного українця. У цьому сенс України, наша сутність, цим ми відрізняємось від ворога. Ми цінуємо кожне життя! І обовʼязково зробимо все, щоб врятувати усіх, хто перебуває в російському полоні”, – сказав президент.

Як повідомляв 5.UA, Україна повернула частину захисників Маріуполя з російського полону. Серед них, зокрема “Редис”, “Калина” та “Волина”.

У полон захисники “Азовсталі” потрапили після того, як у травні покинули територію заводу. За інформацією президента Володимира Зеленського, в руках рашистів понад 2,5 тисячі бійців із Маріуполя.

Нагадаємо, місяць тому голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що захисники Маріуполя живі, а розвідка постійно працює над їхнім визволенням.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.