У Харкові банда грабувала людей, прикидаючись правоохоронцями

У Харкові Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію.

Нейтралізували потужне злочинне угруповання, яке грабувало людей. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Учасники банди вчиняли збройні “нальоти” на оселі харків’ян та “вибивали” з них гроші й цінні речі.

“Нападники залякували людей зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи. До складу злочинного угруповання входили особи, раніше засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема за умисне вбивство”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві затримали трьох зрадників працювали на спецслужби РФ

Учасники банди діяли під виглядом представників правоохоронних органів України.

Співробітники СБУ затримали п’ятьох активних учасників угруповання: трьох після вчинення чергового розбійного нападу, та двох при спробі приховання вогнепальної зброї. Ще одного фігуранта оголошено у розшук.

У зловмисників вилучили багато зброї. Зокрема, переносний зенітно-ракетний комплекс з протитанковою керованою ракетою. Вилучено також чотири протитанкові гранатомети РПГ-7 з пострілами до них та 23 автомати Калашникова з боєкомплектом.

У підозрюваних знайшли вісім пістолетів Макарова та Стєчкіна, 87 бойових гранат Ф-1, РГД-5, РГО, РГН та РДГ-2Б. Вилучено також підривач до протитанкової міни, глушники до автоматів Калашникова, близько 12 тис. набоїв до стрілецької зброї, тактичну амуніцію з символікою правоохоронного органу.

Зловмисникам повідомлено про підозру. Стосовно них судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. А одному зі зловмисників, який є неповнолітнім, домашній арешт. Триває досудове розслідування.

Перевезення та збут оптових партій психотропів заблокувала Служба безпеки України. Контрабанду організували троє мешканців Київщини. Намагалися перевезти наркотики з прикордонних районів Вінницької області до сусідньої Молдови.

У Києві правоохоронці викрили нарколабораторію з арсеналом зброї та складом продукції на 10 млн грн.