Китай звернувся до України та РФ після оголошення Путіним мобілізації

Міністерство закордонних справ Китаю вкотре закликало Росію та Україну до переговорів.

Так Китай відреагував на оголошення часткової мобілізації в Російській Федерації. Представник МЗС Китаю Ван Веньбінь наголосив, що позиція його держави щодо війни в Україні “зрозуміла”. Про це сказав на брифінгу 21 вересня, передає sky.news.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після виступу Путіна одна з країн ЄС вирішила не видавати візи росіянам

За його словами, Китай закликає Україну та Росію “почати діалог та консультації, щоб знайти спосіб розв’язувати загальні проблеми безпеки”.

“Позиція Китаю щодо України послідовна і зрозуміла”, вважає Ван Веньбінь.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію по всій Росії від сьогодні. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали.

Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності та бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Також Путін пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї та підтримав проведення “референдумів” на окупованій території України.

Раніше міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що оголошення Путіним у Російській Федерації часткової мобілізації і плани з незаконної анексії частини України є фактичним визнанням того, що його так звана спеціальна воєнна операція в Україні провалюється.