Верховна Рада має припинити свавілля силовиків, які переслідують волонтерів – Федина (Відео)

Депутати

Зокрема, йдеться про львівського волонтера Святослава Літинського

Верховна Рада має припинити свавілля силовиків, які переслідують волонтерів. Про це заявили у парламентській опозиції. 

Зокрема, йдеться про львівського волонтера Святослава Літинського. До нього прийшли з обшуками 8 вересня. Самого чоловіка вдома не було. Двері поліції відчинила його дружина, за словами волонтера, її згодом забрала швидка. Дозвіл на обшук ухвалив Голосіївський районний суд Києва. Святослав Літинський допомагає ЗСУ, купуючи авто.

У завезенні машин під виглядом гуманітарної допомоги також підозрюють львівського художника Олеся Дзиндру. Обшуки, пов’язані з гуманітарною допомогою, проводили і на підприємстві волонтера Олега Яницького.

“Сьогодні почали переслідувати волонтерів, які з 2014 року чесно, активно і прозоро забезпечують армію. Це не що інше, як дискредитація волонтерського руху, а отже – послаблення обороноздатності української держави. Я наголошую, що правоохоронці розпочали свою антиволонтерську ходу із Закарпаття, з руху підтримки закарпатських військовослужбовців Галини Ярцевої. Вони почали обшуки, слідство без будь-яких на то наявних документів. Я маю надію, що Верховна Рада зупинить це свавілля. Бо без волонтерів ми армію зараз не втримаємо таким чином, як вона має бути”, – заявила представниця «Європейської Солідарності”, – наголосила депутатка Софія Федина.