Подоляк розповів, що потрібно для швидшого завершення війни в Україні

Війна в Україні не закінчиться цієї зими, проте вона може завершитися за кілька місяців, якщо західні політики перестануть боятися Росію.

Таку думку в інтерв’ю Sky News висловив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. Він наголосив, що політики надто стурбовані тим, як Росія відреагує, якщо вона програє цю війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на намір окупантів провести “референдум” про входження до РФ

“Усі звикли до того, що РФ чудовисько за своєю поведінкою. Що Росію треба боятися… Це те, що утримує світ від інтенсивнішої допомоги нам і допомоги Україні в припиненні цієї війни”, зазначив Подоляк.

За його словами, якщо Британія, США та ЄС зможуть знайти відповідь на це питання, то війна не триватиме роками, а завершиться за кілька місяців.

“Це зовсім не питання років, як усі говорять… Це питання трьох, п’яти, шести місяців. Швидкість звільнення Харкова становила понад 8,5 тисячі квадратних кілометрів лише за чотири п’ять днів. Ось приклад того, як це могло статися”, зауважив він.

Він відмовився розкривати деталі наступних кроків контрнаступу, адже вони залишаються у суворій таємниці.

Водночас Подоляк наголосив, що помилково думати, що війна припиниться цієї зими.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію.

Сполучені Штати Америки ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України. Про це сказав радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейк Салліван.