Пентагон повідомив про інформаційну операцію Кремля

Заяви ватажків самопроголошених “ЛНР” і “ДНР” про проведення “референдумів” щодо “приєднання” до Російської Федерації є відвертанням уваги після успішного контрнаступу Збройних сил України.

Ніхто не сприйматиме ці фіктивні псевдореферендуми. Про це заявили в Пентагоні, повідомили CNN.

“Це інформаційна операція, яка має на меті відвернути увагу від важкого стану, у якому зараз перебувають російські військові”, сказав речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

Він назвав заклик колаборантів до “референдумів” частиною російської “збірної гри”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію Білий дім

“Ми бачили, як вони робили це 2014 року. Це приблизно так: спочатку маріонеткові чиновники, як ви бачите в пресі зараз, заявляють, що збираються провести референдуми. А потім вони використовуватимуть це як основу для того, щоб спробувати заявити про легітимність анексії суверенної української території”, заявив генерал.

Ніхто не сприйматиме такі фіктивні “референдуми”, сказав речник Пентагону.

“Ми продовжимо працювати з Україною і нашими міжнародними партнерами, щоб надати їм необхідну підтримку”, сказав Райдер.

Окупанти в захоплених районах Донецької і Луганської областей планують на 2327 вересня “референдум” про “входження” до складу Росії.

На Херсонщині про “референдум” заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант Євген Балицький.

У Росії після повідомлень про псевдореферендуми й мобілізацію обвалилися котирування цінних паперів на Московській біржі.