В МЗС жорстко відреагували на псевдореферендуми

Світ має посилити санкції проти Росії, якщо та проведе псевдореферендуми на окупованих територіях України.

Окупантам не вдасться змінити адміністративно-територіальний устрій України, ідеться в повідомленні Міністерства закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував псевдореферендуми на окупованих територіях

“Ані Україна, ані міжнародна спільнота не визнають нікчемні результати псевдореферендумів”, ідеться в повідомленні.

Псевдореферендуми прирівняли до примусової паспортизації мешканців тимчасово окупованих районів. Це спроба легітимізувати загарбницьку війну.

Всі українські території звільнять від російської окупації. Кремль нестиме найсуворішу відповідальність за свій терор, додали в МЗС.

19 вересня бойовики “ЛНР-ДНР” вимагали негайно ініціювати “референдуми” про визнання їх “суб’єктами” Російської Федерації. Псевдореферендуми хочуть провести 4 листопада, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Заяви бойвиків про псевдореферендуми є ознакою істерики через контрнаступ Збройниих сил України. А проведення таких “референдумів” фактично буде визнанням Росією поразки у війні, сказав радник міністра оборони Олексій Копитько.

У Херсонській області окупаційна адміністрація постановила провести “референдум” про вступ до складу Росії. Гауляйтер Володимир Сальдо ухвалив рішення щодо цього.

У Запорізькій області колаборанти теж хочуть провести псевдореферендум щодо приєднання до Росії.