“Тихенько в ліс відійшов”: “слузі” Трухіну обрали заставу

Народному депутату зі “Слуги народу” Олександру Трухіну обрали заставу у справі про пропозицію хабаря патрульним.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк частково задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й призначив нардепу заставу у 49,6 тис. грн. Про це повідомив Центр протидії корупції.

“Пояснення такої малої суми застави просте. Річ у тім, що нардепу інкримінують нетяжкий злочин (передбачає відповідальність від двох до чотирьох років ув’язнення), тому така сума”, пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Велика сімка” відреагувала на законопроєкт скандального “слуги”

У випадку внесення застави Трухін має: повідомляти про зміну місця проживання і роботи, утриматися від спілкування зі свідками, експертами, міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським і керівництвом Нацполіції.

В обов’язку здати закордонні й дипломатичний паспорт прокурору САП відмовили.

7 вересня САП оголосила підозру Трухіну. Його підозрюють у спробі дати “150 тисяч” хабаря поліцейським на місці аварії.

У лютому журналісти опублікували відео, на якому Трухін намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ.

Аварія сталася 23 серпня на Бориспільському шосе під Києвом. З повідомлень ЗМІ Audi, в якому був п’яний нардеп, не дотрималося безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхало у Ford. А той у свою чергу в Daewoo. Тілесні ушкодження отримали шестеро людей, зокрема голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі і його помічник.

“Сергію, йди сюди. Давай тихенько я зараз у ліс відійду”, каже “слуга” поліцейському. “Хлопці, принесіть мені сумку з багажника. Там стоїть звичайна спортивна сумка. Там 150 тисяч, і я пішов”, також говорить “слуга”.

Олександр Трухін обирався до парламенту від партії “Слуга народу” по округу в Дніпропетровській області. Є заступником голови Комітету з питань бюджету.