Окупанти не випускають колаборантів в РФ – Гайдай

Російські окупанти програють на полі бою, тому намагаються провести фейкові референдуми.

Це роблять для того, щоб “приєднати” окуповані території, визнати напад України на Росію і оголосити мобілізацію. Про це сказав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у вівторок, 20 вересня.

“Це спроба закріпити ці території, щоб розмежування було вздовж лінії фронту. По друге, за подальшої деокупації наших областей Росія може визнати напад України на неї. І тоді зможуть робити примусову мобілізацію”, сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ очистили від загарбників Білогорівку на Луганщині Гайдай

За останні кілька тижнів почастішали вибухи в казармах і на складах в тилу військ РФ на Луганщині знищена величезна кількість солдат.

Колаборантів, які співпрацювали з окупаційною владою і намагалися втекти, не випускають через кордон з Російською Федерацією.

Примусова “мобілізація” на окупованій частині Луганщини нагадує репресії: чоловіків ловлять на вулицях, розповів Гайдай.

“На комунальних підприємствах окупованої Луганщини залишили критичний мінімум чоловіків інші вже на фронті”, повідомив він.

19 вересня бойовики “ЛНР-ДНР” вимагали негайно ініціювати “референдуми” про визнання їх “суб’єктами” Російської Федерації.

У Херсонській області окупаційна адміністрація заявила про “референдум” про “вступ” до складу Росії.

Заяви бойвиків про проведення псевдореферендумів є ознакою істерики через контрнаступ Збройниих сил України. А проведення таких “референдумів” фактично буде визнанням Росією поразки у війні, сказав радник міністра оборони Олексій Копитько.