Агент Кремля розвідував позиції артилерії ЗСУ на півдні

Перед судом постане російський агент, який розвідував позиції реактивної артилерії Збройних сил України на півдні.

Агент спецслужб Російської Федерації збирав розвіддані про дислокацію та переміщення артилерійських підрозділів ЗСУ біля південного фронту. Про це повідомила Служба безпеки України 20 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі затримали російську агентку на прізвисько 007

Насамперед зловмисник намагався встановити позиції українських дивізіонів реактивних систем залпового вогню. Його затримали під час спецоперації в Одесі у червні.

“У затриманого вилучено бойову гранату, майже пів кілограма тротилу з електродетонатором, а також мобільний телефон з перепискою. За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель. Зібрані ним дані окупанти планували використати для масованих ракетних ударів і проведення диверсій”, зазначили в СБУ.

Служба безпеки України затримала мешканку одного з прикордонних селищ Чернігівщини. Вона передавала російському агресору розвіддані про переміщення та дислокацію підрозділів Збройних сил України в регіоні.

Слідство встановило, що 32-річна жінка після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну налагодила зв’язки з російськими окупантами. Після звільнення території вона продовжила співпрацю з ворогом.