Ексзаступник генсека НАТО розповів, що Путін робить після розгрому на Харківщині

Президент Росії Володимир Путін намагатиметься перегрупувати свої війська якомога швидше після успішного контрнаступу України в Харківській області.

Також Кремль і далі намагатиметься енергетично шантажувати Європу. Таку думку висловив колишній помічник міністра оборони Сполучених Штатів Америки зі справ міжнародної безпеки, ексзаступник генсека НАТО Александр Вершбоу в інтерв’ю ТСН.

“Росія, швидше за все, перегрупує свої сили… з метою стабілізації поля бою, намагаючись скасувати принаймні деякі нещодавні досягнення України та консолідувати контроль над Донбасом. На Путіна зростає тиск з боку прихильників жорсткої лінії з метою посилення конфлікту, враховуючи (можливу. Gazeta.ua) загальну мобілізацію”, сказав Вербшоу.

На його думку, Путін продовжуватиме опиратися загальній мобілізації в Росії.

“Бо це може спровокувати громадську опозицію війні, поки що незначну, але яка зрештою може поставити під загрозу контроль над владою Путіна”, пояснив Вербшоу.

Він також вважає, що шантаж Кремля енергоресурсами, скоріше за все, буде безрезультатним.

“Путін все ще сподівається, що російський енергетичний шантаж підірве європейську підтримку санкцій з настанням зими, і що США та їхні союзники втомляться від тягаря озброєння України перед обличчям російських загроз ескалації. Однак Путін недооцінив єдність союзників на початку вторгнення, і, швидше за все, він знову помилиться”, вважає ексзаступник генсека НАТО.

Москва вперше відкрито визнала поразку від початку вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки РФ у Харківській області, повідомив американський Інститут вивчення війни.

За даними британської розвідки, під Харковом ЗСУ розгромили престижні сили РФ, яких Москва готували до можливої війни з НАТО.