Кому може знадобитися водонепроникний смарт-годинник

Розумний годинник оснащують сапфіровим склом для захисту екрана від пошкоджень. Корпуси роблять із матеріалів, стійких до деформації та подряпин. Цього достатньо, щоб забезпечити комфортне та безпечне повсякденне носіння. Для експлуатації в нестандартних та екстремальних умовах потрібний додатковий захист. Насамперед від води, тому що її потрапляння на внутрішні компоненти призводить до виходу з ладу.

Смарт-годинник водонепроникний популярний завдяки практичності. У нього максимально різношерста цільова аудиторія.

Професійні спортсмени

Невід’ємна частина життя спортсменів інтенсивні тренування, під час яких неможливо не потіти. Піт небезпечний для запчастин розумного годинника. Роз’єми через взаємодію з ним окислюються, а процесор може згоріти. Краще вибрати модель з герметичним корпусом та високим класом вологозахисту.

Плавці

Для ефективного тренування в басейні потрібен добротний арсенал різного спорядження:

купальник чи плавки з якісного матеріалу

шапочка

окуляри

спортивний годинник. Він засікає швидкість руху у воді, рахує витрачену енергію, дозволяє відстежувати свій прогрес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефон, годинник та навушники Apple представила нову продукцію

Велосипедисти

Велопрогулянки чудово допомагають розслабитися після важкого робочого дня. Можна кататися в задоволення або з користю для здоров’я. У першому випадку додаткові гаджети не потрібні, а в другому необхідний фітнес-браслет або кардіодатчик. Оскільки під час катання є ризик потрапити під дощ, краще вибрати вологозахищений аксесуар. Він швидко висохне після зливи і продовжить працювати, наче й не було нічого.

Туристи

У туристичних походах водонепроникний розумний годинник виконує відразу кілька функцій:

1. Точно підраховує пройдену відстань та дозволяє ставити особисті рекорди.

2. Вимірює пульс і концентрацію кисню в крові, не дає “проґавити” зниження чи підвищення важливих параметрів.

3. За наявності сім-карти дозволяє залишатися на зв’язку навіть у разі повної розрядки смартфона.

4. Допомагає будувати маршрути завдяки вбудованому GPS-навігатору.

Працівники кухні

Кухарям та помічникам кухарів теж хочеться знати, скільки калорій організм витрачає за робочий день на кухні та чи потрібна додаткова фізична активність для підтримання форми. Використовувати звичайний годинник під час роботи ризиковано, він може постраждати навіть від миття рук. З вологостійкими моделями все значно простіше. При дії помірного натиску або недовгому зануренні в ємність з водою, пристрої зберігають працездатність.

Діти

Дитячий смарт-годинник постійно має бути на зап’ясті дитини, інакше батьки не зможуть стежити за її безпекою. Знімати його ризиковано ще й тому, що малюк може забути одягнути його після гри, прогулянки під дощем чи миття рук.

Моделі з вологозахистом ні до чого тільки тим користувачам, які ведуть малорухливий спосіб життя, для перестрахування носять з собою парасольку та знімають усі аксесуари перед відвідинами пляжу або басейну.

Компанія Apple представила нові операційні системи для пристроїв. Фірмові годинники Apple почали отримувати watchOS 9. Apple Watch 3 більш не підтримуються, оновляться тільки Apple Watch Series 4; Apple Watch Series 5; Apple Watch SE; Apple Watch Series 6; Apple Watch Series 7.