Без світла, газу та з водою на перших поверхах – Гайдай розказав про ситуацію на Луганщині

На Луганщині до “народної міліції” не йдуть навіть безробітні, адже знають, що звідти окупанти одразу відправлять їх помирати на фронт.

Водночас на відновлення зруйнованої інфраструктури в захоплених містах так звана окупаційна влада відводила собі різні строки, але не спромоглася вкластися у жодні, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай уранці 19 вересня.

“Вже майже жовтень, а населені пункти без світла та газу, подекуди із водою на перших поверхах. Із відбудовою житла ще важче. Якщо у Маріуполі хоча б намагалися звести показову багатоповерхівку, то тепер на порядку денному фонд орендного житла на Донбасі. Таке рішення запропонували в Держдумі РФ для вирішення житлового питання, зокрема, й на Луганщині. Розбила російська армія житло? Орендуй! Твоє бажання закріплять на законодавчому рівні. Тільки от за які кошти? Хоча робота в так званій ЛНР є завжди, туди відмовляються іти навіть безробітні”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою вдарила по Донеччині: багато загиблих і поранених

Зокрема, на Біловодщині оголосили новий набір до “підрозділів МВС”. Після значних втрат у боях, співробітники, які вижили, дезертирували або втекли на територію Росії.

“Такі набори вже по кілька разів оголошували майже у всіх громадах Луганщини. Поступово вакантними виявляються навіть керівні посади. Туди навіть підвищити нікого люди гинуть масово”, додав Гайдай.

Росіяни продовжують зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, організації оборони та утриманні тимчасово захоплених територій. Окупант також зосередився на зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника на Донбасі в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Весела Долина та Бахмут.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ворогу 21 удар: підтверджено ураження 16 районів зосередження живої сили противника та опорних пунктів, а також п’яти позицій зенітних ракетних комплексів.