У Держдепі США відреагували на звірства в Ізюмі

Ентоні Блінкен

Повномасштабна війна росії проти України

Блінкен наголосив, що продовжується робота, яка має забезпечити відповідальність росії за скоєні злочини

Державний секретар США відреагував на звірства російських окупантів, які були вчинені рашистами в Ізюмі. За його словами, викриття доказів про звірства слід розглядати в контексті скоєння ними воєнних злочинів. Про це Блінкен сказав під час спільної пресконференції з главою МЗС Йорданії, передає “Укрінформ”.

“Насамперед, важливо, що, навіть коли українці роблять усе можливе, щоби повернути землі, які росіяни захопили у них під час цієї агресії, ми всі працюємо над збором доказів і документуванням звірств, які були скоєні. І в багатьох випадках це буде рівнозначно воєнним злочинам, що, на мою думку, є правильним підходом для розгляду цього питання”, – переконаний державний секретар США.

За словами Блінкена, нині продовжується робота, яка в майбутньому забезпечить притягнення воєнних злочинців росії до відповідальності.

Зокрема, він очікує, що це може бути як внтурішній процес в Україні, так і процес із застосуванням механізмів ОБСЄ, ООН, Міжнародного кримінального суду. 

Об’єднання цих механізмів буде дуже важливим для забезпечення того, щоби ті, хто вчинив звірства, а також хто віддавав накази, понесли відповідальність, переконаний глава Держдепартаменту США.

Як повідомляв 5.UA, у визволеному від окупантів Ізюмі виявили масове поховання, понад 440 могил.

Читайте також: В Ізюмі триває ексгумація: 99% тіл мають ознаки насильницької смерті – Синєгубов

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.