Як армійцю адаптуватися у мирному житті та як подолати ПТСР – сержант ДШВ Морозов дав свої поради (Відео)

Українські бійці шеврон

“Час: Online”

Якщо ти вижив, ти можеш більше, озвучує свій принцип армієць

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та сержант ДШВ, командир групи розвідки Олександр Морозов обговорили, як армійцям ЗСУ після повернення з передової адаптуватися до мирного життя.

Олександр Морозов був учасником АТО у 2014-2015 роках, проходив службу у 95-й бригаді на Донецькому напрямку, нині розвідник.

“Багато чого залежить від людини, від її бажання жити, розвиватися і не сидіти на місці. Є люди, які справді не ули готові до того, що вони пережили. А є люди, яких пережитий досвід робить сильнішими – якщо ти вижив, ти можеш більше”, – каже Морозов.

“Поки військо там, в тилу купа українців, які переймаються за військо. Є дуже багато програм (для військових – ред.) і адаптацій – розвитку бізнесу і зміні професійної діяльності. Головне не сидіти на місці, і якщо будеш думати, що все погано, то нічого й не зміниться”, – переконаний армієць. 

Морозов також розповів, як виходити з ПТСР.

“Просто переключаєшся, тобто знаходиш те, що тебе цікавило. Наприклад, в дитинстві ти хотів бути машиністом потяга. Ти пройшов війну, повернувся додому і не знаєш, чим зайнятися. От знайти де, що ти колись дуже хотів, от візьми це і зроби. І почни іти, а не сиди на місці і не кажи, що нібито тобі всі винні”, – говорить армієць.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 204 дні повномасштабної війни – понад 54 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.