Зеленський заявив, що росія в Ізюмі повторила те саме, що і в Бучі

Володимир Зеленський

Повномасштабна війна росії проти України

ООН готує місію для ознайомлення зі злочинами рашистів в Ізюмі

Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення порівняв звірства, влаштовані російськими окупантами в Ізюмі із тим, що рашисти зробили в Бучі. Також президент відзначив, що ООН нині готує місію, яка ознайомиться зі злочинами армії рф в Ізюмі.

Наразі на деокупованій території Харківщині продовжуються слідчі дії, зазначив Зеленський.

“Фіксуються усі злочини рашистів. Збираються докази їх винуватості. Знайдені катівні, у яких знущалися над мирними мешканцями окупованих міст і сіл, приміщення, у яких тримали людей, навіть іноземців”, – повідомив президент.

Також глава держави повідомив, що окупанти утримували сімох громадян Республіки Шрі-Ланки, які вчилися у Куп’янському медичному коледжі. Зараз врятованим людям надається належна медична допомога.

“Продовжується ексгумація тіл на місці масового поховання біля Ізюму. Станом на цей час встановлено більше 440 могил. Про кількість похованих там людей ще зарано говорити. Слідчі дії тривають. Вже є чіткі докази катувань, знущання з людей. Більше того, є свідчення, що російські солдати, чиї позиції були неподалік цього місця, стріляли по похованих просто для розваги”, – наголосив президент.

Зеленський закликав світ відреагувати на дії росії, які були подібними до того, що окупанти вчинили в Бучі.

“Добре, що в структурах ООН вже готують групу співробітників, яка побуває у цьому місці біля Ізюму. Яка побачить і зможе доповісти усім в системі ООН про те, що робили терористи росії. Ми забезпечимо повний доступ журналістів до звільненої території, усіх місць знущання з людей. Ми дамо такий доступ, який повідомить світу, що рашизм має бути засуджений”, – наголосив президент.

Також Зеленський вчергове подякував тим партнерам України, які борються за справедливість та наголосив боротися за визнання росії державою-спонсором тероризму.

Як повідомляв 5.UA, у визволеному від окупантів Ізюмі виявили масове поховання, понад 440 могил.

Читайте також: В Ізюмі триває ексгумація: 99% тіл мають ознаки насильницької смерті – Синєгубов

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.