Посол США закликала до посиленої підтримки України на тлі жахливих повідомлень з Ізюму

Вчинені російськими окупаційними військами звірства на території Харківської області, в місті Ізюм, повинні зміцнити колективну підтримку України.

Світ повинен рішуче притягнути Росію до відповідальності за вчинені її солдатами звірства, написала посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі

“Жахливі новини про масове поховання в Ізюмі повинні зміцнити нашу колективну рішучість притягнути Росію до відповідальності за її звірства” – написала вона.

Брінк додала, що світ повинен підтримувати Україну в зусиллях щодо захисту своєї незалежності, а також підтримувати українських громадян, яким вторгнення російських окупантів принесло незліченні страждання.

На місці масового поховання у звільненому Ізюмі виявили понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних людей – зі слідами насильницької смерті та тортур.

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель засудив звірства російських військових. Він зазначив, що російська агресія залишає за собою тільки смерть і руйнування.

Російські війська захопили Ізюм 1 квітня. 10 вересня українські захисники увійшли до міста. Населений пункт був під окупацією близько п’яти місяців.