Американський ленд-ліз не розпочнеться 1 жовтня, це фейк – офіцер Армії США

Американський ленд-ліз не розпочнеться 1 жовтня 2022 року. Ця дата – черговий фейк росіян, які запустили його з метою посіяти в українському суспільстві “зраду” та панічні настрої.

Офіційні особи Сполучених Штатів ніколи не оголошували ніяких конкретних дат початку поставок по ленд-лізу, розповів капітан 1-го рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах, повідомляє УНІАН.

Табах зазначив, що багато українців вже висловлюють занепокоєння, що скоро настане 1 жовтня, але Україна так і не отримала нічого в рамках ленд-лізу. Експерт підкреслив, що прив’язка до цієї дати грає на руку Росії, оскільки в Москві намагаються налаштувати Україну проти західних союзників. Цей фейк – з тієї ж опери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відреагували на погрози Росії щодо надання Україні ракет ATACMS

“Це запустив майор КДБ Швець, прив’язав це до фінансового року, хоча ніякі фінанси не прив’язані до ленд-лізу, він і зроблений так для цього” – сказав Табах.

За словами експерта, близько 20 відомих американських політичних і військових діячів, включаючи генералів Кларка та Фергюссона, а також колишнього спеціального представника США у справах України Курта Волкера підписали відкритий лист до американського народу з нагадуванням про те, що ленд-ліз – це саме Народна воля.

Однак у жодному американському законі не прописано, що ленд-ліз почнеться саме 1 жовтня.

Тим часом стало відомо, що протягом двох місяців Україна отримає від США дві системи зенітно-ракетних комплексів NASAMS. Попередні прогнози щодо їх отримання базувалися на тому, що комплекси прийдуть або в листопаді, або взагалі не раніше 2023 року.

Також у США озвучили деталі нового пакету військової допомоги для України, який коштує $600 млн. У пакет, серед іншого, увійдуть додаткові боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS і 105-міліметрових артилерійських знарядь.