Міноборони каратиме за “злив” таємної інформації – Маляр

Міністерство оборони України готове реагувати в разі витоку державної таємниці у публічний простір.

Про це написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Facebook. Вона наголосила, що лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого ступеню секретності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр озвучила нові дані про звільнені території на Харківщині

“Звісно, я в межах повноважень знаю хто яку операцію на сході чи півдні планував, хто був проти чого і хто за. Але бачу, що деякі дописувачі соцмереж пишуть про деталі планування військових операцій та прийняття рішень так, ніби теж мають доступ і ніби в них є законний дозвіл це поширювати”, – зазначила вона.

Вона додала, що, звісно, б звернулась до правоохоронних органів, щоб знайшли того, хто “зливає” державну таємницю.

“Але поки що тільки вигадки і плітки пишуть. Як було і є насправді “лідерам думок” і Telegram-каналам поки ніхто не повідомив – і це тішить”, – написала вона.

Маляр попередила, якщо станеться несанкціонований виток інформації, то Міноборони буде реагувати відповідно до закону.

“Зараз дуже динамічний час і якась частина таємної інформації законним шляхом оперативно набуває статусу доступної та оприлюднюється”, – зазначила вона.

Заступниця міністра оборони пояснила, що підхід у держави дуже гнучкий і орієнтований на потреби та запити суспільства.

“Разом з тим ви повинні чітко розуміти, що навіть коли є законні підстави поширити таємну інформацію, то довіряти можна тільки офіційним джерелам та офіційним особам, які реально мають доступ до неї, а не їм хтось щось переказав”, – підкреслила Маляр.

Україна невдовзі звільниться від російських окупантів і переможе в кровопролитній війні, яку розпочала Російська Федерація.

Про це заявив президент Володимир Зеленський 15 вересня і показав фото воєнної України, зокрема звільненого міста Ізюм на Харківщині.