Фотограф розповіла, про що говорила з Єлизаветою ІІ під час її останньої зйомки

Останні світлини королеви Єлизавети II зробила фотографиня PA Media Джейн Барлоу.

Вона зняла останню аудієнцію монархині з новою прем’єр-міністеркою Ліз Трасс у вівторок, 6 вересня, за два дні до смерті королеви, повідомляє ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заповіт Єлизавети II засекретять: Стало відомо, чому і як надовго

До прибуття Ліз Трасс королева говорила з Барлоу про погоду та про те, наскільки темно, і була тендітною та у гарному настрої.

“Я була там, щоб сфотографувати її зустріч із новою прем’єр-міністеркою, але для мене найкращим був знімок королеви окремо. І тепер він, вочевидь, став ще важливішим. Це справжній привілей мати можливість зробити цю світлину, це честь і привілей. Це стосується багатьох частин нашої роботи”, сказала Барлоу.

Вона також розповіла трохи про зустріч Єлизавети II з Ліз Трасс. За її словами, королева зустріла Трасс із широкою усмішкою.

Фотографія, на якій королева тисне руку прем’єр-міністерці, викликала занепокоєння у всіх щодо її здоров’я, оскільки на правій руці Її Величності, здавалося, був синець.

Барлоу повідомила, що на початку червня королева дійсно мала менш тендітний вигляд.

“Вона справді мала слабший вигляд, ніж, коли я фотографувала її влітку. Коли вона прийшла на Голірудський тиждень, тоді мені сказали, що у неї буде одна, можливо, дві зустрічі, але того тижня у неї їх було досить багато”, пригадала Джейн.

Королева Єлизавета II, яка правила найдовше в історії Великої Британії, пережила чоловіка принца Філіпа на півтора року. Монархиня померла 8 вересня в замку Балморал в оточенні близьких.

Королеву Великої Британії Єлизавету ІІ поховають 19 вересня після церемонії прощання.