Гравець “Шахтаря”: “У Будапешті вислуховував образливі висловлювання про Україну”

У перші дні війни вже колишньому гравцю “Ференцвароша” Олександру Зубкову було важко зосередитися на грі.

Про свої переживання та роботу під керівництвом російського наставника угорського клубу Станіслава Черчесова футболіст “Шахтаря” розповів TVPSport.pl.

“Тренування давалися мені важко, не було зосередженості. З тренером не виникало проблем. Проте все це було психилогічно важко. Не Черчесов з гвинтівкою в Україну зайшов. Але паспорт є паспорт. Він має російське громадянство. Нелегко описати мої відчуття від усього цього”, сказав Зубков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Шахтар” повернув вихованця, якого ігнорував російський тренер

Олександр швидко прийняв рішення покинути “Ференцварош” через висловлювання угорців про війну в Україні.

“Угорці не поляки. Вони навіть не британці чи американці нації, які хочуть допомогти. Я почувався дивно в Будапешті. Чесно кажучи, мені часто доводилося вислуховувати образливі висловлювання про Україну. Це засмутило, і я не розумію, звідки це взялося. Такі ситуації тільки поглибили й зміцнили переконання, що після сезону я зміню клуб”, пояснив він.

Зубков подякував українським військовим за оборону країни, а польському народу за підтримку.

“Зайві слова мотивації просто не потрібні. Водночас я знаю, що все це (українські команди можуть грати у футбол Gazeta.ua) відбувається також завдяки хоробрості нашої армії. Вони воюють за нашу країну та заслуговують величезної подяки. Ми дуже вдячні їм. Для мене вони герої, які захищають не лише Україну, а й усю Європу”, підсумував гравець.

Олександр Зубков вихованець “Шахтаря”. 2019 року перейшов до “Ференцвароша”. За угорський клуб провів 110 матчів, забив 19 голів і віддав 23 гольові передачі.

Влітку вінгер повернувся до “гірників”, підписавши контракт до 2027 року.