Завтра в Луганську не будемо – Гайдай зробив реалістичну заяву

Фактора неочікуваності при визволенні Луганщини вже не буде.

Але, розуміючи, що деокупація невідворотна, нині вже готуються штаби, які налагоджуватимуть життя на звільнених територіях. На цьому наголосив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зокрема, за його словами, йдуть переговори з Укрпоштою, щоб людям у деокупованих районах одразу ж почали виплачувати пенсії. Мобільні оператори мають забезпечити увімкнення зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Луганщині вдвічі занизили курс гривні, щоб пограбувати населення Гайдай

“Я розумію, що люди після блискучої операції в Харківській області хотіли б, щоб завтра ми були в Луганську. Але давайте будемо реалістами. Цього, на жаль, не буде. Все-таки потрібно підготувати контрнаступ і провести його так само добре, як на Харківщині. Для наших генералів і офіцерів основне життя бійців. Ми цим кардинально відрізняємося від російської армії”, сказав Гайдай.

Він також повідомив, що 14 вересня окупанти знову повернулися в Кремінну. Вони познімали там усі українські прапори і “всіляко показують, що вони ніби там є”.

На окупованій території Луганщини росіяни відключили мобільний інтернет. Пояснили, що для “підвищення обороноздатності”. Тим часом загарбники продовжують вивозити награбоване у бік РФ.

Українські військові успішно відбили атаки противника в районах Спірного, Майорська, Одрадівки, Веселої Долини, Водяного, Авдіївки, Безіменного та Новогригорівки.