рф доводиться скасовувати відправку військ в Україну через масові відмови бійців – ГУР

Штамп зрадника в російського солдата

Повномасштабна війна росії проти України

Пораненим рашистам відмовляють у реабілітації та операціях, щоб швидше повернути їх на боле бою

У військових підрозділах, що перебувають на території росії, фіксують масову відмову від участі в бойових діях. Через це доводиться скасовувати вже заплановані відбуття особового складу до України.

Про це звітує Головне управління розвідки МОУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Військовослужбовців 5-ї окремої танкової бригади 36-ї армії (Улан-Уде), які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати участь в бойових діях в Україні, звільняють зі служби без урахування будь-яких пільг (вислуга років – рік за три, статус ветерана тощо). Особовому складу бригади, який перебуває в Україні, надають відпустки виключно за сімейними обставинами (смерть близьких родичів)”, – розповідають розвідники.

Водночас в окупаційних військах катастрофічно не вистачає бійців. Командування зс рф намагається збільшити “кількість м’яса” за рахунок скороченої реабілітації поранених рашистів. Їм спеціально спрощують діагнози у госпіталях, не проводять заплановані операції та закликають повертатися на поле бою.

А лікарям “рекомендують” дозволяти планові хірургічні втручання тільки по закінченню війни або ж за прямим дозволом командира пораненого.

“Відомий випадок, коли після розриву барабанної перетинки вуха та контузії, військовослужбовця за 3 дні виписали із шпиталю. Офіційний діагноз – “отит”. Надано рекомендацію не застуджувати вухо. При цьому, відмовлено в операційному втручанні”, – наводить приклад ГУР.

У район поки ще не деокупованого Херсона росіяни хочуть перекинути чотири батальйони “кадирівців”, проте вони сильно недоукомплектовані. А більшість особового складу – це взагалі найманці з найбідніших регіонів рф.

Як повідомляв 5.UA, у розвідці пояснили, навіщо рф опублікувала відео із перекиданням своїх військ на Харківський напрямок.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.