АРМА придбало військові облігації на понад 150 млн грн

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) придбало перший пакет облігацій на суму 152 млн грн.

У вівторок, 13 вересня, АРМА почало інвестувати гроші фігурантів кримінальних проваджень у військові облігації. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків керівника АРМА Дмитро Жоравович.

“Сьогодні єдиний спосіб легітимно і правильно використати арештовані кошти в інтересах держави інвестувати їх в державні інструменти підтримки оборонної сфери”, сказав він.

З початку війни суди передали АРМА російських активів на суму понад $1,5 млрд. Зокрема, за словами Жоравовича, близько 300 млн грн готівки розмістили на банківських рахунках агентства.

“На ці кошти постійно нараховуються відсотки, що збільшує їх загальний обсяг. До того ж зростання депозитного портфеля відбувається і внаслідок продажу арештованого майна лише один з останніх реалізованих лотів дозволив поповнити депозит на майже 240 млн грн”, розповів він.

Україна упродовж цього тижня отримала арештованих активів приблизно на 15 млрд грн.

Їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомила Служба безпеки України.