“Страх, що тут творилося”: окупанти влаштували у Балаклії катувальні концтабори – розповіді очевидців (Відео)

Артем Ларченко

Повномасштабна війна росії проти України

росіяни розстріляли людей просто на блокпосту в останній день перед втечею

Катівні у Балаклії знайшли після визволення міста від окупантів. Про це повідомив начальник слідчого управління Сергій Болвінов, передає “5 канал”.

Штаб рашисти облаштували просто у відділку поліції, а з підвальних приміщень та з будівлі навпроти окупанти зробили буцегарню, а фактично – катівню.

За словами Болвінова, загарбники постійно тримали у полоні щонайменше 40 людей. За ґрати потрапляли родичі бійців АТО або ті, хто допомагав українській армії. А якщо їх не знаходили – хапали людей просто на вулиці. Один чоловік просидів у концтаборі окупантів 46 днів, бо рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі.

У слідчих є інформація і про вбитих під час окупації жителів Балаклії. росіяни розстріляли людей просто на блокпосту в останній день перед втечею.

“Був останній день втечі цих рашистів із Балаклії. Втечі. Вони тут кидалися, їздила їх техніка. Технік була обліплена солдатами, як мухами, і згори і знизу. Вони тікали. І мій син з другом на машині потрапив, ось у центрі якраз під обстріл. Очевидці, які бачили, розповідали. Що їхні 15-20людей вийшли з автоматами з двору будинку і впритул розстріляли цю машину”, – жителька Балаклії Валентина.

“Знайшли фотографію. У мене там брат у формі. Кажуть: це хто? Кажу: “Брат.” “А що, служить?” “Служить” ну… кажуть “поїхали”. Дали два дроти, а там така магнета, як від телефону – крутить, і воно більше 100 вольт дає. Чим сильніше крутиш – тим сильніша напруга, і він крутить, крутить, і каже “не відпускай. Відпустиш – пи*дец, і починає щось питати”, – каже колишній ув’язнений окупантами Артем Ларченко.

“Чоловіка мого роздягали до трусів на вулиці! Ось так береш і знімаєш все! Усі дивляться, повертаються. Будь-які шрами, тату, служив/не служив. Забирали людей, страх що діялося тут”, – пригадує Марина Тимофієва.