Південний фронт: військові розповіли про останні події

На півдні противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах утримання тимчасово захоплених територій та зриву активних дій українських військ на окремих напрямках.

У населених пунктах Чаплинського району Херсонської області російські окупанти розквартировуються у домівках місцевих жителів, подекуди виганяючи власників з дому, повідомили вранці 14 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

“Тривають обстріли позицій наших підрозділів вздовж лінії зіткнення, ворог намагається вживати заходів щодо перегрупування своїх військ на окремих напрямках, веде повітряну розвідку”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден оцінив контрнаступ ЗСУ на фронті

На Південнобузькому напрямку противник обстріляв інфраструктуру із танків, мінометів та артилерії. Під вогнем опинилися Таврійське, Мирне, Тернові Поди, Партизанське, Червона Долина, Білогірка, Новогреднєве, Безімене, Сухий Ставок, Біла Криниця, Ольгине, Високопілля, Кам’яне. Крім того, ворог постійно веде на півдні повітряну розвідку безпілотниками.

“На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли Новопіль, Гуляйполе, Залізничне та Червоне. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Від авіаційних, ракетних ударів та обстрілів з реактивних систем на півдні постраждала інфраструктура населених пунктів Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне”, звітує Генштаб.

Збройні Сили України на Херсонському напрямку за добу 13 вересня збили ворожий Мі-8, а також винищили понад 120 одиниць особового складу російських окупантів. Також ЗСУ вразили три райони зосередження військ і три командні пункти росіян, а ще зірвали чергову спробу ворога відремонтувати Каховський міст.