Росія атакує інфраструктуру України: Генштаб повідомив останні новини з фронту

На Волинському та Поліському напрямках обстановка за добу суттєво не змінилася.

На інших напрямках противник продовжував обстріли інфраструктури. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 14 вересня.

“За минулу добу російські окупанти завдали три ракетних, 33 авіаційних удари та здійснили 58 обстрілів із систем реактивної артилерії по військових та цивільних об’єктах на території Україн”, йдеться у зведенні.

На Сіверському напрямку противник обстріляв інфраструктуру із танків, мінометів та артилерії в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Степне Сумської області.

На Харківському напрямку Басове та Куп’янськ.

“Противник не припинив ударів по помешканнях мирних громадян та об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від авіаційних, ракетних ударів та обстрілів з реактивних систем залпового вогню постраждала інфраструктура понад 33 населених пунктів, зокрема це Харків і Лозова”, додав Генштаб.

Близько 20:30 11 вересня росіяни завдали низку ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України. Внаслідок обстрілу проблеми з електрикою були одразу в декількох областях: Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Донецькій і Запорізькій.

Один з ударів припав на найбільшу в Україні Харківську теплоелектростанцію. Внаслідок чого загинув працівник підприємства.

Під час цих обстрілів загинули четверо енергетиків, троє поранених. Це був один із найбільш масових обстрілів енергетичної інфраструктури. Було знеструмлено 40 підстанцій і сотні тисяч домогосподарств, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

На думку міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, ракетний терор по об’єктах енергетичної інфраструктури України взимку може посилитись.